2022-01-26
🥞🍵早前食過八屋覺得都幾好食,原來就係落一層開左姊妹店,主打pancake🥳本身都鍾意食梳乎厘pancake,約左朋友一齊黎試下~.宇治抹茶提拉米蘇梳乎厘班戟 HKD98呢款抹茶同Tiramisu都係新出款式,二話不說揀左抹茶🍵一份有2件pancake,面層有抹茶漿同抹茶粉,影影下相朋友提我先發現有隻狗仔係碟邊😆八公係日本係好出名既秋田犬既名,我估店名叫八公咁碟邊呢隻就係八公啦!Pancake口感唔係走空氣派但都幾鬆軟,好香蛋味,而且配埋抹茶既澀味唔會好膩,即使唔鍾意食甜野既朋友相信都會食到~400次牛角窩夫 HKD68前排好流行400次咖啡,menu見到個陣諗左陣到底牛角窩夫可以點400次,原來係雪糕🤣牛角窩夫底下有雲尼拿味雪糕,雪糕好綿滑;另外我地揀培茶所以灑左d培茶粉同培茶醬,除左培茶之外中可以揀朱古力或者咖啡☕️牛角窩夫都幾煙韌,唔錯~昭和拿坡里意大利面 HKD88呢款意粉既番茄汁甜甜地唔會好酸,仲有菇同腸仔,不過面頭既芝士粉乾到一粒粒唔係好融到🤣如果融d就好啦….Pancake Hachiko 地址 |旺角彌敦道575號Ladder Dundas 7樓
宇治抹茶提拉米蘇梳乎厘班戟 HKD98
400次牛角窩夫 HKD68