2022-06-12
八月堂牛角包專賣店~平時行過都有時會買牛角包食,今次經過見到有朱古力creme brulee既pie,仲係APM店限定口味,即刻買黎試下😍🧡巧克力焦糖烤布蕾 🍫🍮$28因為買左即刻坐底食,雖然feel到同出爐時間應該有段距離,但都算脆既。反而係朱古力creme brulee同想像中有幾大出入,本身無食過呢款pie,以為個面會係creme brulee(menu張相望落都似係),點知食落係好似一堆朱古力醬咁,即刻覺得好無誠意,完全無焦糖味,唔知同creme brulee有咩關係🤕仲要賣相好醜,明明係個架上面好地地,比我既時候d朱古力醬(suppose 係creme brûlée)已經痴曬上張紙度…)食落就好似朱古力牛角包咁,唔係唔好食,但因為本身自己好鍾意食creme brulee所以都幾失望下🥹🧡法芙娜馬卡龍可頌 🍫🍮$26呢款反而幾有驚喜,macaron既部分係個包表面,食落又真係幾有macaron獨有既杏仁味,個包入面亦有朱古力醬filing,食落幾滿足,個人覺得唔會太甜,鍾意朱古力或者macaron既應該會幾鍾意食呢個🫠味道:7.5/10 (淨係計巧克力焦糖烤布蕾 2/10)性價
🧡巧克力焦糖烤布蕾 🍫🍮$28
🧡法芙娜馬卡龍可頌 🍫🍮$26
味道:7.5/10 (淨係計巧克力焦糖烤布蕾 2/10)
性價比:6.5/10
📍八月堂 Hazukido
周圍都係
想食APM限定口味➡️觀塘觀塘道418號創紀之城五期apm1樓9B號舖
📌人均消費: below $50
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #觀塘美食#牛角包 #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodblog #八月堂