2016-06-13 748 瀏覽
放假陪baby去cwb血拼,又點少得食既環節!今次就選擇左黎銅鑼灣信和廣場Princess Cafe食Tea~Cafe 以粉色做主調,配上lace枱布&水晶吊粒,高貴得黎又有公主味! 先黎一杯Rose Latte,入口散發淡淡既玫瑰花香,香而不俗,又唔會太甜,剛好同咖啡味相配!Baby點既玫瑰花茶,夠哂生活態度! 花茶用玻璃壺盛載連同加熱器一齊上,唔怕花茶放耐左會凍哂!而且視覺上又好睇! 金鑽系列二人TEA SET($398),分左上下兩層,碟子上,賣相精美,共有各6款一口size既甜點&鹹點,每款兩件,岩岩好每人一件唔洗爭!~最觸目既粉紅色高跟鞋係用新鮮既士多啤梨加入乳酪打成既,入口酸酸地,味道清新!侍應好細心提醒我地影完相就要快d食,米會溶~賣相吸引既朱古力玫瑰唔但只好睇,仲好好味!入口朱古力味香濃,又唔會太甜膩!除左有甜味既馬卡龍,仲有咸味!左面橙色既馬卡龍就係咸味喇...中間夾左鵝肝醬,味道獨特!右面既粉紅色紅莓馬卡龍,味道酸中帶甜,口感煙靱,唔會太甜膩!美中不足既只係馬卡龍外皮唔夠脆! 蟹肉三文魚籽餅係我既至愛!三文魚籽夠哂大粒,入口一點都唔腥,配上鹹味既蟹肉同脆餅,簡
放假陪baby去cwb血拼,又點少得食既環節!
最觸目既粉紅色高跟鞋係用新鮮既
蟹肉三文魚籽餅係我既至愛!三文魚籽夠哂大粒,入口一點都唔腥,配上鹹味既蟹肉同脆餅,簡直一流!~

整體黎講,tea set既甜點&鹹點賣相精緻又好食,相信如果夜晚黎既時候黑幕低垂,會更加浪漫夢幻!有機會再黎試下佢既晚餐唷!!!