2018-12-21
公司今年既聖誕PARTY,揀左呢間店名只由數字組成既西餐廳。貴錢唔平,但LUNCH時間都不乏捧場客,如果黎食晚餐或飲野更有幾會遇到LIVE表演。由於時間緊迫,就座無耐,職員就送上沙律前菜、餐湯同餐包沙律 Caesar Salad with crab meat 沙律菜新鮮爽口,麵包粒脆口,配上薄薄既芝士,令沙律帶少許鹹香,好食;蟹肉本身味淡,存在感較低。餐湯 Cream of mushroom呢個湯忌廉唔多,入口唔滑;磨菇蓉非常多且濃,飲落除左菇味之外就無其他,感覺味道有點單調。餐包似係黑糖包,帶點溫熱,表層脆脆地,入面鬆軟,幾重麥味,唔錯主菜 Charcoal Grill U.S. Angus Ribeye with red wine sauce (Medium)牛扒上既坑紋雖然未煎到好明顯,但同一時間要煎近百塊牛扒,以呢個賣相,可以收貨啦!! 味道先係重點嘛~牛扒岩岩好5成熟,加上係肉眼位置,充滿肉汁之餘又唔韌,不過略嫌薄身左D,同埋個紅酒汁調味重手左,個人覺得唔點個汁都好味。甜品 Crème Brulee焦糖面並唔多,只有中間位置有,但本身唔中意食焦甜,所以對我黎講無影響。燉蛋好滑
由於時間緊迫,就座無耐,職員就送上沙律前菜、餐湯同餐包
餐湯 Cream of mushroom
餐包
似係黑糖包,帶點溫熱,表層脆脆地,入面鬆軟,幾重麥味,唔錯
甜品 Crème Brulee
焦糖面並唔多,只有中間位置有,但本身唔中意食焦甜,所以對我黎講無影響。燉蛋好滑溜,但可惜雪尼拿味太重,重到食唔出蛋味。
整體用餐體驗幾好,餐廳職員主動、有禮、上菜速度快,環境開揚、坐得舒服又唔迫,食物質素唔又錯。