2022-12-29 2684 瀏覽
是夜係公司週年飯慶祝,最近生意不錯,老闆請大家到<證券商協會會所>吃白汁魚翅。白汁魚翅湯底極為濃郁,鮮甜味出眾,魚翅分量好多,用筷子夾起魚翅係一梳梳,好似食麵咁食,魚翅嘅粗幼度適中,煮得好滑,伴上金華火腿片,味帶鹹香,更加美味。東星斑非常之大條,肉質非常新鮮嫩滑,新鮮靚魚,簡簡單單清蒸,配上蔥同豉油,更可嘗到其鮮甜魚肉味道。將去骨雞翼釀滿咗雲腿同埋露筍,再伴埋西芹、百合一齊嚟炒,惹味好食。鴿肉又嫩又腍,味道炒得酸酸甜甜,再伴埋火腿嘅鹹香味道,非常特別。作為中環的會所,地點非常方便,不過環境感覺有點兒舊,感覺就像是老飯店一樣。不過呢度供應嘅菜式非常特別,而且都走較為矜貴的路線同高質嘅食材,值得一讚。

慶祝紀念
團年飯