2008-07-01 12 瀏覽
去完黃金順路走黎食碗麵, 我地去咗總店, 細細間, 不過, 唔多人, 二人叫了薑蔥鵝腸麵(老公主食), $17, 水餃麵 (我既主食), 淨南乳豬手(細), $30, 灼菜心(全走), $10! 先說枱上的酸蘿蔔....一啲都唔好食, 仲有啲苦澀! 然後先來豬手....好腍, 份量都幾多, 再夾了條鵝腸...好爽脆, 一啲脂肪都無, 有啲好肥腸既就唔岩啦, 我既水餃有三大隻, 豬肉, 蝦都好新鮮, 夾埋木耳...夠爽! 平時只食米粉既我....黎到呢度無理由唔叫麵, 細細份, 唔知水準去到邊, 但只知食落唔錯, 唔難咬斷, 最怕係太煙韌, 咬極都咬唔斷! 菜既份量夠, 且夠腍! 整體都唔錯, 唔可能時時幫襯, 偶然在這裡買電腦附件...都可以再來一試!P.S. 樓面亞姐好有禮貌, 師夫整完碗麵俾佢都會講聲 : 唔該!

南乳豬手
薑蔥鵝腸麵