2023-02-22
由於之前臨時book 12 點中午lunch book 唔到,所以一心要再去食。其實1 點係會有位。期待已久,終於可以去到呢間餐廳仲比左個窗口位我。叫左1)蝦餃 2)燒賣3)疊疊六層乳豬4)柚皮雪糕5)玻璃乳鴨6)安格斯炒牛河。1)蝦餃及2)燒賣,普通到可以skip 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️我係有睇食評知道唔好,但飲茶點可以無蝦餃燒賣😔唯一最好食係3)疊疊六層乳豬🐷,開頭以為係六層都乳豬;結果係三文治,有菜有蕃茄,有芝士,有新鮮感;最重要係個乳豬皮又熱又脆👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼4)雪糕柚皮,冇味,唔好食;但扮好大舊鮑魚加有一條生菜。口感似芋泥再軟D。雖然個醬汁顏色似蠔油,但唔係蠔油,因為唔咸wow ;大家有興趣可以為呢碟平反。我本人就有點失望。但影出嚟個樣,ok 既。5)玻璃乳鴨,凍的一點也不脆;下次如果感覺食物不好,叫餐廳換掉好了。😟😔都未試過食物係咁😞😞😞6)安格斯牛河,我以為係厚肉啖啖肉,結果係安格斯肥牛炒河。一心黎食好野,結果好灰。除左疊疊六層乳豬外,其他食物冇令我有驚喜。餐廳經理服務態度幾好,但希望食物都係滿滿誠意;畢竟黎左呢間餐廳食,我就去唔到另一間餐廳食。最後用OpenRi
最後用OpenRice book 枱送了個甜品👍🏼👍🏼砵仔糕。