2017-03-13 333 瀏覽
上個月去左朋友屋企,順便係「新蒲崗」到覓食!上網搵一搵 先發現原來新蒲崗開左咁多新野對上一次係我去PENTA HOTEL 到食BUFFET,因為我朋友超愛PENTA HOTEL 既風格呢今次就同朋友去左呢間係工業大廈裡面既一間小CAFE到食下野 飲下野雖然依家愈黎愈少人鐘意坐低靜靜地咁嘆茶,特別係90後絕對唔會黎呢d地方😖但係呢一間小茶館除左有多款中國茶之外,仲有六款茶味雪糕,客人更加可以叫窩夫配搭茶味雪糕😳 茶味雪糕包括:半熟普洱 、鐵觀音、蜂蜜茉莉龍珠、玫瑰花、 桔普同 老樅紅茶 💁🏻💁🏻我就簡左WAFFLE 配 半熟普洱同玫瑰花味既雪糕味道真係唔錯,因為我平時都覺得好多雪糕都整得太甜,第一啖好味,第2,3味就開始膩了!但呢到既雪糕,因為係茶味關係,味道都相對淡一點,再加埋WAFFLE 真係岩岩好! 食多幾啖都唔覺得好膩同過甜。另外,我地仲叫左個法式豬仔飽配雞蛋沙律呢個跟WAFFLE相比,呢個就普通D,不過味道都唔錯既豬仔飽外層好脆口,一大啖食,外脆內充滿雞蛋沙律,味道開胃好味!
上個月去左朋友屋企,順便係「新蒲崗」到覓食!

上網搵一搵 先發現原來新蒲崗開左咁多新野

雖然依家愈黎愈少人鐘意坐低靜靜地咁嘆茶,

特別係90後絕對唔會黎呢d地方😖
但係呢一間小茶館除左有多款中國茶之外,

仲有六款茶味雪糕,客人更加可以叫窩夫配搭茶味雪糕😳
我就簡左WAFFLE 配 半熟普洱同玫瑰花味既雪糕

另外,我地仲叫左個法式豬仔飽配雞蛋沙律

呢個跟WAFFLE相比,呢個就普通D,不過味道都唔錯既

2017-02-11