2004-08-10 14 瀏覽
嘩,咁多人彈呢間餐廳,真係嚇我一跳!不嬲都幾鍾意Galano 菜式,所以想在此為佢平反一下。呢間餐廳一向都會將當日精選寫個有轆鏡上面,由侍應推埋客人前作介紹。如果冇興趣聽,可以同侍應講聲,咁佢應該唔會繼續騷擾你。正如大部份比較高級西餐廳,呢度基本上冇供應免費水,不過如果客人需要熱水,亦唔會託手或收費。講番食物,呢度海鮮意大利飯真係非常美味,有鮮味但唔會腥,而且飯粒質地恰到好處。不過頭盤類則只屬普通,白酒煮蜆可以一試,生牛肉沙律就唔係幾得。此外,呢度素薄餅係我最鍾意,餅底香脆,餡料亦好鮮味,我通常會請廚師幫我加少少黑橄欖,惹味好多!值得一提係呢度紅酒(House Red),相當好味而且價錢合理─約二百幾一樽,係97年份意大利酒,算抵飲,Citysuper 都賣175元一樽。至於甜品方面,我幾喜歡佢Creme Bruelee ﹝焦糖布甸﹞同朱古力軟心蛋糕,後者略甜,不嗜甜者可以免了。整體來說,呢度環境好好,食物亦有水準,價錢屬中級,開埋酒每位晚餐都只係二百幾元,算抵食。至於各位食家對該處服務投訴,我雖然冇遇過,但有機會都會向佢地反映一。