2010-12-29
今日我同我朋友兩人唸住聖誕去街,咁食方面就選擇自助韓燒,因為之前朋友帶過我去漢和,食過之後覺得ok,所以就揀去漢和~今次去漢和,可能係午餐關係,唔洗等位就可以入去坐,今次佢比o左張大枱我地,咁o岩我地坐個陣隔離卡位就有人走,我地要求轉枱佢都冇問題,轉o左去卡位就更加舒服啦~我地今次唔拎熟食同壽司,唔拎壽司原因係因為冇三文魚,所以變成主攻拎醃肉黎燒,今次拎o左羊肉,西冷牛肉,普通醃牛肉,牛舌,豬肉,雞翼,雞扒同魷魚,我同我朋友都拎o左好多,無論燒同食都一樣咁開心,其次就拎o左人參雞湯同豆漿,我地今次都食得好飽,係食得最多肉o既一餐~甜品方面,我地拎o左傳說中難食o既蛋撻,一d糕點,而我同我朋友分別拎o左涼粉同紅豆沙.服務方面:其實唔差,態度都ok,有求必應,話想轉枱會轉比你唔會無視你,就算佢要清場,佢會睇醒你叫你要拎食物就快,雖然佢預早同我地賣單,但冇趕我地走,比我地繼續慢慢燒,真係等到我地唔再燒先熄爐.食物方面:西冷牛肉:呢個味道ok,質感都唔錯.普通醃牛肉:比面冷牛肉差少少,不過整體上都ok牛舌:呢個個真係好好味~!羊肉:有d羶味,正!豬肉:肉質唔會太硬,味道唔錯.雞扒:太大塊,見到
食物方面:
西冷牛肉:呢個味道ok,質感都唔錯.
普通醃牛肉:比面冷牛肉差少少,不過整體上都ok
牛舌:呢個個真係好好味~!
羊肉:有d羶味,正!
豬肉:肉質唔會太硬,味道唔錯.
雞扒:太大塊,見到都冇心機食,
雞翼:同出邊BBQ個d冇咩分別,味道ok
魷魚:最初食覺得ok,不過越食越覺得辣
人參雞湯:今次d湯參味重o左d,飲落覺得有少少苦,覺得對上一次會比較好
豆漿:甜o左少少,淡d會好d
糕點:有兩種,味道一般,白色個隻椰汁糕會好食過綠色糕點
傳說中的蛋撻:其實唔係蛋撻,我唔明其他人點食得出係蛋撻....
黃色:好似芒果布丁
白色:好似泰式椰汁糕,不過係d西米好似糊咁,入面有芋頭所以覺得ok.
紅豆沙:呢個我冇食到,只係朋友有食,佢話就覺得麻麻
涼粉:因為搵唔到花奶所以差o左少少,不過佢d糖水都甜o左d
總括黎講的確唔錯,冇其他人所講咁差.可能係我好彩,因為今次食韓燒食得好盡興~
下次有錢都想再幫襯.