約咗閨蜜們出嚟食Tea,見到呢間餐廳勁靚靚,啱晒一班閨蜜們打卡,所以滿心歡喜!但唔知係咪期望越大,所以失望越大,我哋幾位女仔一致認為「其實成餐飯冇一樣嘢好食係難過樣樣都好食」野餐小木盒 $468 for 2英式鬆餅、抹茶鮮奶油、每日精選餐湯、鵝肝慕絲最中餅、吞拿魚最中餅、蟹肉柚子啫喱、精選甜小點、飲品兩杯又餐湯,到鹹點、再到甜點,全部都係印象深刻嘅差⋯首先當日係蕃茄牛肉餐湯,好鹹,係喊到要即刻叫侍應俾水我哋!之後最中餅唔知係咪我哋唔係好識欣賞,成塊餅都係淋淋地,同埋吞拿魚其實都幾冇誠意,係就咁放上去,冇乜製作成本!跟住蟹肉柚子啫喱都係一樣,蟹肉冇咩唔鮮甜,柚子啫喱冇乜特別!去到啲精選小甜點就kick喇,全部都好甜,都係入貨嘅質素!英式鬆餅係抹茶味,食落好乾,就算加咗Cream都幫唔到幾多!壽喜燒牛肉蛋汁燉飯 $178呢個risotto係我覺得稍為好食啲嘅,壽喜燒汁幾好味,而且牛肉唔會煮得太鞋,再加埋蛋汁,每一啖都幾滑!鯷魚柚子高麗菜幻酪貓耳朵 $138成碟貓耳朵我淨係食到鹹味⋯極度懷疑嗰日嘅廚師心情唔好,落咗勁多鹽!明太子雞翼 配七味蛋黃醬 $78松露芝士薯條 配蛋黃醬 $68 (無影
野餐小木盒 $468 for 2

壽喜燒牛肉蛋汁燉飯
壽喜燒牛肉蛋汁燉飯 $178
鯷魚柚子高麗菜幻酪貓耳朵
鯷魚柚子高麗菜幻酪貓耳朵 $138
明太子雞翼 配七味蛋黃醬
明太子雞翼 配七味蛋黃醬 $78
松露芝士薯條 配蛋黃醬 $68 (無影相)
冇乜特別,唔會特別記得個味道,淨係記得啲薯條好碎!

坦白講,呢個價錢,呢個環境,如果係呢個食物質素,我諗廚房同marketing都要執執佢,真係搞唔掂!
2022-06-26
壽喜燒牛肉蛋汁燉飯