2022-03-21
💛#黃店我係四喜嘅粉絲🙋🏻♀️今日特登出去掃貨支持下良心本土餅店,中午時間都有條龍仔排隊買沙律冷盤麵包食,但放心人流去得好快😬餅店除咗馳名月餅,仲出名蛋批、生朱古力、泡芙、曲奇!今次特登實測唔同食品俾大家睇😇👓西蘭花鮮菇蛋批 $24玻璃櫃通常都見到有幾款蛋批,我個人向來比較鍾意西蘭花口味因為好香西蘭花味並且帶有菇菌。批皮係酥皮,香口唔油膩,焗返熱先食會更佳。幾厚蛋,但成件都幾漏,論飽肚感就真係幾飽,用嚟做下午茶或者食飯加餸都幾好評分:7.5/10👓芫荽三文魚蛋批 $30有少少失望因為唔算好香芫荽味,食唔到佢個靈魂清香香菜味。所以對比下西蘭花比較香好食少少。評分:7/10👓生朱古力 $25/6粒買六粒就係用膠袋裝住,買12粒先會有盒。朱古力味係幾濃,但覺得有陣阿華田味😹稍為甜咗少少。質感覺得似糯米團咁黏黏地,個口感都幾得。同埋一粒其實都幾大粒甚至可以一開為二,都可以買來試吓😂評分:7/10👓泡芙-原味/朱古力 $8/個 $15/2個見買兩個平一蚊所以分別試原味同朱古力味。都幾大個而且外殼係脆,好可惜入邊只係普通嘅白色忌廉cream,整體個泡芙真係稱不上好食,純粹平平哋😂評分:5/10
👓西蘭花鮮菇蛋批 $24
評分:7.5/10