2024-05-15
好耐無試過一個人去飲嘢,約左朋友喺灣仔附近食飯搵個地方靜靜地等。可能因為時間尚早,一去到只有一兩檯客幾乎包場。裝修好典雅高貴,右手邊仲有個舞台請左live artist唱歌,當晚係兩個年輕男仔主要唱返廣東話流行曲,整體都唱得唔錯,不過呢個裝修如果加個Jazz 或者R&B嘅表演應該會好正🥰我叫左杯Jade 由Vodka,Apple, Elderflower為主調酸酸甜甜咁,連個杯都好有典雅嘅宮廷味道👍🏻如果好似我咁等人想叫少少野食又唔想太飽menu都有十幾款小食可以選擇,我就叫左個炸軟殼蟹,香口惹味。一邊飲野一邊聽住live band坐下坐下就坐到9點幾,臨走前見到開始越嚟越多人入座,睇嚟下次嚟要訂定位先😫食煙嘅朋友可以訂室外座位,居高臨下睇到維港嘅景色之餘又可以享受呢度咁高質嘅酒品同小食,值得推薦👍🏻