2017-03-25 451 瀏覽
幾年前在順寧道地舖時食過兩三次,今個星期同事打邊爐,於是我提議去呢度食。因為上網見到有幾間差不多名字的火鍋店,最後用電話号碼去確定是我以前食過嗰間。早一日打電話去訂位。昨晚一到訂位時間,準時攞枱冇問題。我約七點到,由於我們有十人,未齊人,所以先叫一個芫茜皮蛋鍋底和肥牛,菜,四寶丸,合共約有十碟,第一次落單的湯底已經等了約半小時才到,跟住我們齊人,已經即時再叫另一碎雞氣鍋湯底和另外十幾碟配料,由始至終只落過兩次單,在坐低頭45分鍾前已落單,除了第一個鍋半個鍾到,其餘食物大約平均等了45分鍾至個半鍾不等,就算出前一丁都要等45分鍾,至於第2個火鍋,在落單之後約45鍾,去check單時,發現佢落佐花甲鍋,要佢即時修正至醉雞氣鍋,又要再等多差不多45分鍾,大約等到九點半終於來了一個碎雞火鍋(並不是氣鍋),但由於等了太耐,所以沒有要求他們改,其實呢個湯底並不是最後上,還有其他餸比呢湯底更遲。至於食物質數一般。
。至於食物質數一般。
2017-03-24