2017-12-15 935 瀏覽
朋友介紹,話啲煲仔飯好正,於是去試下係咪咁正。一去到,唔使等位,好嘢!小確幸了一下。坐低,個姨姨即時比佐兩杯水黎,我地見係自己畫要食乜,但未見有筆,正愁緊點算,但姨姨就好醒目咁比佐支筆黎。一睇個餐牌,眉毛夾得死烏蠅,原來啲飯全部都係煲仔飯不過都算,我都想食既,於是點佐碗湯,一個小食,一碟菜,一個飯。等佐冇耐,啲嘢開始到,湯話係鱷魚湯,但係飲晒成碗都唔見有鱷魚肉!小食係燻蹄,硬到一個點......蠟腸蠟鴨煲仔飯,還不錯但問題就黎啦,佢黎佐煲仔飯,但我地覺得唔夠味,想加啲豉油,但枱枱都有豉油,就係我地嗰枱冇!算!但舉佐手成五分鐘都冇人理我!唔通間一眼望得晒既舖大到咁誇張?再唔係就係我係隱形既,一定係,除非唔係!舉手睇唔到,叫又聽唔到,過佐唔知幾耐,終於有個呀姐睇到,比返支豉油我。但食佐成餐飯,佢就係入黎嗰陣個一細杯仔水,冇添到,亦唔知去邊度自己添!其實你唔幫我地添係唔緊要既,你放喺枱面囉,你唔放喺枱面都唔緊要既,你放喺個大家容易知既地方囉。但你就乜都冇!於是我乾鯁完啲嘢食就走啦。呢啲咁既地方,真係去一次體驗下就算啦。
朋友介紹,話啲煲仔飯好正,於是去試下係咪咁正。
一去到,唔使等位,好嘢!小確幸了一下。
一睇個餐牌,眉毛夾得死烏蠅,原來啲飯全部都係煲仔飯

小食係燻蹄,硬到一個點......

蠟腸蠟鴨煲仔飯,還不錯

呢啲咁既地方,真係去一次體驗下就算啦。
題外話/補充資料: 真係可一不可再
2017-12-15