2019-07-24 8237 瀏覽
有個舊同事佢搬咗去新居,我就去呢間好多人都推薦話好好食嘅 glory Bakery 去買盒曲奇餅去探訪佢地屋企。去到舊同事屋企,原來佢哋都仲真係裝緊修,四處都風塵撲撲,難得佢哋仲招呼我真係覺得開心。我遞盒餅畀嘅時候,我一下唔覺意冼左手,合餅就跌落地,搞到有啲曲奇散咗。呢盒曲奇餅話係 100 % 香港手工製作,不含泡打粉,不含梳打粉,不含起酥油,雖然我唔知道呢啲嘢乜嘢,不過我估係夠純正掛。我揀選嘅味道係 (港式茶餐廳曲奇) 味道 有咖啡朱古力、阿華田杏仁、好立克果仁、檸檬茶。 可以咁講,雖然話係呢啲比較特別嘅味道,但食落去味道又唔係咁突出,真係食落去味道其實就同一般曲奇冇乜分別,我就認為唔係好夠牛油香,同埋比較硬身。唔係話唔好食,但係冇傳聞中咁樣嘅味道

唔係話唔好食,但係冇傳聞中咁樣嘅味道

外賣自取