成日都買麥麥送,每次都由呢間M記負責,有送漏野,但10次裡邊有3次咁上下啦。最近出左shake shake薯條,好吸引,今日都買左黎食。叫麥麥送果時對方有問清楚要咩粉,我亦都好清楚講明要蜜糖BBQ粉,單都有打。但係送到黎竟然係辣粉,我係完全唔食得辣,而且係為左個shake shake薯條先想叫麥麥送,所以就算係一包粉,我都要求佢再次送黎。其實張單打得清清楚楚,佢亦都唔係無晒蜜糖BBQ粉,點解一開始唔送清楚?我唔知係唔係店多人,唔夠人手所以手忙腳亂。我淨係知道佢送左一包我唔食得嘅粉比我。講真,如果係其他味道,例如之前出過嘅紫菜等味道,我食得嘅我都唔會要佢為左一包粉而再送黎,但係佢竟然送包辣粉。麥麥送到左無可能每樣野拎出黎檢查清楚先比個外賣員工走架嘛。//另外,之前有一次等外賣等左兩個鐘(7點到9點),打去催又話係屋苑附近,附近左半個鐘。送到d野黎又漏野。叫走醬又唔走醬,整錯晒,定係佢係我樓下食左個包先上黎?淨係薯條就飽下話?遲兩個半鐘d野都凍晒,熱飲都係。打左電話話漏左個包,然而最後11點先送到。真係辛苦晒整野食整左咁耐都整錯整漏。我由細食m記食到肥嘅,一次外賣足以出事。我信打電話果個有講到我嘅情況,就係唔知間m記做緊咩。我大數都係星期六晚叫外賣,唔知果次咩事特別多人要等兩個鐘。做生意錢固然重要啦,我比錢買野食等兩粒鐘肚餓就唔重要啦。之前件事有同M記講返,佢嘅回應係"送麥當勞貴賓券一張 ",然後最後都係無嘅。
外賣送餐