2017-10-05 734 瀏覽
同朋友想左好耐黎呢個大排檔到食。終於約成功了!我地一開頭就黎左沙田到行街,順便等大排檔開。行到5點9左右就開始行過去。雖然,你話遠又唔算好遠。但我地都行左20mins嫁!真係要預反鬆少少啲時間。去到已經好多人。我地要係到等枱。而且啲侍應系唔會理你,佢地好忙!你叫佢,佢隨時會鬧你。。等左15-20分鐘左右,終於有枱啦!我地坐低後,啲姨姨比左個餐牌同一張吉單我地,即係我地揀好就自己直接寫落張紙到。我地揀左椒鹽牛仔柳、冬陰功浸蜆同手撕雞。先講下椒鹽牛仔柳。佢嘅鹹味真係我人生中第一次感覺到鹹到苦!雖然系椒鹽。。但都唔洗佢地咁鹹掛。。。另外,佢醃得over左。。食唔到牛肉嘅感覺,雖然好軟捻捻,但好醃嘅感覺。真係非常劣評呢味送!之後到冬陰功浸蜆。系我全部裡面最中意嘅送。佢酸酸甜甜嘅味道好吸引到我。但係我覺得蜆肉唔夠大粒。如果再大啲就好啦!之後就到手撕雞。真係完全感覺唔到有咩特別。我覺得都係網上嘅人誇大左。其實根本就唔係咁嘅。。。肉質好鞋,又無味道。最後,我地自己出去甜品部到買左嘅芒果一口鬆。因為呢個系冇得就咁系紙上叫,所以,要出去排隊的。我地都排左45分鐘啦!但真係不負眾望嘅!內凍外熱。炸得剛好,
同朋友想左好耐黎呢個大排檔到食。終於約成功了!
我地一開頭就黎左沙田到行街,順便等大排檔開。
我地揀左椒鹽牛仔柳、冬陰功浸蜆同手撕雞。
椒鹽牛仔柳

冬陰功浸蜆

海蜇手撕雞(例)

最後,我地自己出去甜品部到買左嘅芒果一口鬆。因為呢個系冇得就咁系紙上叫,所以,要出去排隊的。我地都排左45分鐘啦!但真係不負眾望嘅!內凍外熱。炸得剛好,唔厚粉!正啊!甜甜地好match啊!
芒果一口脆
2017-10-03
20 分鐘 (堂食)
冬陰功浸蜆
芒果一口脆