2020-12-19 383 瀏覽
上網見到呢間台式飲品店,入面除咗飲品,仲有唔同類型嘅蛋糕,覺得幾新奇,所以決定一試🧐去台式餐廳,一定要試芋頭產品,所以第一次就試咗佢嘅芋泥蛋糕,芋泥蛋糕外表睇落去唔錯,味道到有一定嘅水準,尤其是係芋泥好足料,加上味道唔會太甜,值得一試。👍👍見到佢其他蛋糕都好似幾吸引,所以之後再去試咗佢嘅芒果芝士蛋糕,不過芒果芝士蛋糕令人有啲失望,雖然外表幾吸引,但係味道非常之甜,係一啲人工嘅芒果汁味,完全同想像中差好遠😔😔另外仲試咗芋頭鮮奶,入面有芋泥同埋芋圓,雖然芋泥份量依然好多,但係不過同鮮奶嘅比例唔夾,變咗啲芋泥溶唔到喺牛奶入面,而且用飲筒好難飲得到,加上啲芋泥唔係粒粒分明,係一pat咁樣嘅狀態,所以都完全唔推介芋泥鮮奶🌚🌚