2020-03-19
本身係響台北享受緊美食,然而我人仍然在香港,好似「跌落地揦返拃沙」咁🤣,走去食台灣嘢!想試呢間好耐,只係成日都好多人好怕排隊等位而仲未嚟試!咁啱早去觀塘,開舖冇耐就去,輕鬆有位!裝修都幾有懷舊氣息㗎😍😋好味推界😋🍴酥炸魷魚($39)呢個真係超級好食同抵食,本身想食塩酥雞,不過發現原來魷魚都係貴$2,即刻轉呔,叫酥炸魷魚!嘩!嚟到時估唔到有咁多!好係台灣價錢咁!好香脆,魷魚煮得剛剛好,唔韌,調味出色,必點必點必點!重要事情講3次🍴阿元魯肉飯($42)呢個又係好好味,我自己比較鍾意食有肉粒響飯面而唔係就咁肉碎汁嘅魯肉飯,飯面鋪咗好多半肥瘦肉粒,因為有肥膏部分,每啖都真係好有油香,同埋粒肉好入味(怕肥嘅人就好難enjoy,我就係食咗先...下餐再減嘅人🙈)下面當然都有肉碎汁,有蛋同菜!我自己覺得呢個抵過魯肉飯好多,因為大碗好多㗎!🍴蚵仔大腸麵線($40)蚵仔同大腸都幾多,口味同台灣差唔多,做得好好!😶尚可選擇😶🍴西柚綠茶(+$10)+ 咖啡磚(+$3)叫飯麵小吃類別+$10 叫嘅,有8款選擇,有一半都唔太吸引,就揀呢個,其實係普通台式嘢飲,正常!只係叫少冰都好多冰!另外係我自己揀咗一個奇怪配
😋好味推界😋
🍴酥炸魷魚($39)
🍴阿元魯肉飯($42)
🍴蚵仔大腸麵線($40)
蚵仔同大腸都幾多,口味同台灣差唔多,做得好好!
😶尚可選擇😶
🍴西柚綠茶(+$10)+ 咖啡磚(+$3)
叫飯麵小吃類別+$10 叫嘅,有8款選擇,有一半都唔太吸引,就揀呢個,其實係普通台式嘢飲,正常!只係叫少冰都好多冰!另外係我自己揀咗一個奇怪配搭,就係加咖啡磚,兩者係唔夾嘅😅