2019-12-23 1005 瀏覽
十二月份,四位家人生日,諗食乜真係有點頭暈,得到嚟過好多次的姨甥女既極力推介,我們一行十一人,便走咗過嚟食飯兼慶生。 我們檯面有三個爐,叫了椰香雞煲(不是椰子雞煲喔!係有點類似青咖哩混合了椰奶的泰式風情既雞煲,味道恰到好處,正!👍👍👍),川辣雞煲(與平日出面食到的雞煲相比,這兒的更香濃。😍)芝士雞煲(我就覺得味道較淡,但小朋友都很喜歡,果然係兒童適宜喔!)😂 除了味道外,三款雞煲的雞肉都很滑嫩,不會嚡烚烚的,這點最值得欣賞。我們更後加多一轉椰香雞煲呢! 配料方面,丸類彈牙,不會食到一口粉的。而熱狗腸同健力士啤酒腸都是超巨型的,落單時,注意旁邊寫明Big的,真係超巨的,還要記得不要像我,心諗每款試一條,都唔過份喔!咁就大鑊了,食腸都飽了😭。 臺灣豆紙,在臺灣有食過,估唔到呢度都有,小朋友玩得開心,又食得開心。牛栢葉(較韌,夠牙力的朋友才好試喔😂)鴨血、響鈴及炸魚皮(都很脆)、牛肉類都唔錯。 加埋無限時任食(食就唔食得好多,但、不限時,可以唔駛趕頭趕命,聚會一流),食食吓果陣,仲話有羊腩煲送(提前一日訂位,滿6位就有得送),我們飽到都沒本事去試了,唔想浪費店主的食物,還是下
牛栢葉(較韌,夠牙力的朋友才好試喔😂)
鴨血、響鈴及炸魚皮(都很脆)、牛肉類都唔錯。
加埋無限時任食(食就唔食得好多,但、不限時,可以唔駛趕頭趕命,聚會一流),食食吓果陣,仲話有羊腩煲送(提前一日訂位,滿6位就有得送),我們飽到都沒本事去試了,唔想浪費店主的食物,還是下次有機會再試好了。
飲品方面,都是任飲的(啤酒除外,飲酒果位就另加$30元,不知道我有冇記錯?最好即場問番店員。)
二百幾蚊位,食物有水準,又唔限時,環境都Ok,店員也很有禮貌,真係諗唔到有甚麼理由不再來!!!

椰香雞煲
招牌川味雞煲