2020-06-10 7104 瀏覽
第一次食呢間餐廳係荃灣, 我好記得當時佢既綠茶甜品係最出名🍵 事隔多年, 已經進化到多左咁多唔同款既食物👍🏽德國燒豬手🐷($192)呢個燒豬手非常出色, 份量十足, 而且幫你甩曬啲肉, 所以可以不費吹灰之力就食到香脆既豬手😌 豬手既皮燒到脆卜卜, 夾埋中間充滿骨膠原既肥膏同埋豬肉, 超級好食呀🤤手撕豬pizza🍕 ($92)其實呢個pizza 帶左少少驚喜俾我🤗 佢既pizza邊好似麵包既果種脆口, 薄薄既餅底上面舖滿左融曬既芝士同埋滿滿juciy既手撕豬, 口感同味道都超級豐富👍🏽焗魷魚筒意大利飯🦑($138)其實佢既每樣食物都意想唔到咁正😌 滿滿既risotto 塞滿左個細既魷魚筒🦑 佢既risotto 偏軟身, 係我鐘意既果個口感😋 呢道菜既擺盤係超級artistic, 唔講唔知以為自己食緊法國大餐😂檸檬芝士幕絲焗美式芝士蛋糕🍰($25)呢款甜品既造型係一舊卡通版既芝士🧀 雖然細細舊, 但係整得好精緻🤩 檸檬味既蛋糕外層包住香滑既芝士蛋糕, 口感好有趣👍🏽 成個甜品酸酸甜甜完全唔會覺得”漏”黑糖奶蓋卷蛋🥛($25)近期Beans同賞茶做緊合作, 所以出左兩款聯乘甜品, 而我地就

德國燒豬手🐷($192)

手撕豬pizza🍕 ($92)

焗魷魚筒意大利飯🦑($138)

檸檬芝士幕絲焗美式芝士蛋糕🍰($25)

黑糖奶蓋卷蛋🥛($25)
近期Beans同賞茶做緊合作, 所以出左兩款聯乘甜品, 而我地就揀左呢款卷蛋🍰 呢兩間出既聯乘甜品一定冇得輸😛 蛋糕既部分好鬆軟, 捲住滿滿黑糖味忌廉同埋茶味啫喱, 成件卷蛋甜度適中, 中間既啫喱好爽口, 好得意

大部分既食物都會跟一杯指定飲品, 唔想飲指定飲品既話可以用減$8既優惠飲”我想和你無所事事”既飲品, 我見好多人都有用呢個優惠😚 而我地既兩款甜品都係跟主食加$25💰

呢間餐廳真心好食, 而且我相信好多人都唔會陌生✌🏽 我絕對會再encore 呢間餐廳
2020-06-07
15 分鐘 (堂食)
  • 黑糖薑母茶