依家好多酒樓都冇開,就算係2個人,想要飲餐茶都唔容易,對於每個星期都要飲茶嘅草根一家嚟講,呢個心癮真係唔易介,既然係咁不如買返屋企食啦🙌🏻.📍小小熊仔($49)賣相好可愛🐻,撕開中間係流心嘅朱古力包,朱古力味超級濃郁,有驚喜!.📍黑金流沙($49)包身鬆軟,但缺乏鹹蛋香🐣,只有奶黃嘅甜味有點單調。.📍松露燒賣($49)燒賣肥肉唔多,感覺健康啲,加上松露香都幾好食。.📍咖喱牛腩($99)未打開個盒已經好香👃🏻,外賣返去途中流晒口水🤤。牛腩份量都唔少,夠入味🐂,加上煮到腍晒嘅薯仔🥔,超好送飯🍚。.📍肥牛叉燒($149)牛味好濃郁,佢真係做到好似叉燒咁半肥瘦,有一定脂肪,加上表面搽咗蜜糖🍯,食落好腍好香心。不過份量唔多,以呢個價錢嚟講係有啲貴。.呢間新式點心店特色點心相對較多,不過價錢比平日酒樓貴。而家冇得去傳統酒樓飲茶,外賣番啲點心返去同屋企人分享吓都唔錯😌🤟🏻。

📍小小熊仔($49)

📍黑金流沙($49)
包身鬆軟,但缺乏鹹蛋香🐣,只有奶黃嘅甜味有點單調。

📍松露燒賣($49)
燒賣肥肉唔多,感覺健康啲,加上松露香都幾好食。

📍咖喱牛腩($99)

📍肥牛叉燒($149)