2023-02-16
好耐無飲茶啦🥢見多人排隊就試下啦😆等左差唔多45分鐘先入坐。▪️蓮藕餅:煎得香口但好油。呢啲煎炸嘢應該好難難食吧😂不過有啲似煎鯪魚肉餅啊,上枱嗰陣以為落錯單(小編有啲臉盲🫣)。▪️虎皮青椒:都係同蓮藕餅一樣嘅問題。味道有點辣嫁,成抽籽完整無缺保留喺度😵💫。食一兩條都仲可以,如果食晒成碟嘅話真係好開心啊🌼🌼。唔食得辣嘅朋友要小心。本來以為係釀🫑,點知係乜都冇,就咁煎青椒(心諗早知係禁就唔點啦😑),所以有啲失望啊。▪️叉燒腸粉:腸粉正常普通水平啦,不過腸粉皮唔係好黏笠果種。叉燒無味嫁,但係加咗豉油就覺得好鹹喎,真係好1516啊😂▪️蝦餃:係必點點心之一啦🫶🏻都幾大粒既,但啲蝦有啲雪藏味囉😕。▪️豉汁蒸鳳爪:朋友話正常普通啦,佢覺得豆豉汁唔夠濃,所以成個味道就淡左啲。(因為小編唔鍾意捽腳趾😝)▪️桂花糕:賣相好晶瑩剔透,味道亦都唔會好甜嫁。但桂花香味就唔突出啦。 🤘🏻整體感覺一般,無乜記憶點😆唔值得花時間排隊🫢同埋食左差唔多$400,價錢偏貴啊。小編覺得可以有其他選擇啊🤫但都有欣賞既地方既,服務算OK啦,樓面侍應唔算多,但都唔會唔理人/扮睇唔到既。同埋啲餐具冇乜污跡,感覺都乾淨既。