2018-07-02
成日喺openrice搵有咩好食,成日都見到呢間野有個流心芝士鬆餅想試下,但一睇到呢間野菜式寫住西班牙菜我只諗到西班牙海鮮炒飯,唔知其它野食岩唔岩口味,所以一路都冇行動,難得今日唔使湊女有時間,決定同蝦子餅一齊黎試下新野!今日假期,我地1:30黎到,都差唔多座滿曬,接待人員問我地有冇訂位,我地話冇,跟住望下啲位,俾左個梳化位我地2公婆,坐低後揀左一陣,點左個黑松露薯條,廚師推介沙律,墨汁意大利飯,仲留左個芝士流心厚鬆餅😍😍其實我仲心思思想叫埋個鰻魚pizza薄餅,但我知我一定食唔到咁多,最後只會係難為個蝦子餅,所以都係忍口冇叫。野食要等15-20分鐘左右,甜品就要預佢30分鐘,我地2個決定等主菜到左就叫佢起pancke👍等左15分鐘到,個沙律黎左,嘩,好大既一碟,心即諗,如果碟碟都咁大碟我地實會食到好飽嫁喎,好彩冇叫個鰻魚薄餅姐😅😅廚師推介沙律👍個沙律入面當然有菜啦🤣🤣有黑白芝蔴吞拿魚,風乾火腿,芝士碎,麵包條同麵包粒都好脆口,配搭幾好,健康之選!👍跟住係黑松露薯條呢個係炸薯條配黑松露沙律醬,配搭上冇乜特別,出面周圍都係咁既配搭,但抵讚既係佢既薯條好食,每一條都香脆,唔似得有啲地方一碟
廚師推介沙律👍
跟住係黑松露薯條
呢個係炸薯條配黑松露沙律醬,配搭上冇乜特別,出面周圍都係咁既配搭,但抵讚既係佢既薯條好食,每一條都香脆,唔似得有啲地方一碟薯條上黎,一啲脆一啲淋,淋果啲食落去會一口油😫所以佢呢度既薯條每一條都好香脆就加曬分啦😁
再黎既係墨汁意大利飯
呢個意大利飯我就覺得麻麻地啦,可能佢係西班牙餐廳,所以啲飯係硬既?個味係幾好既,但啲飯扣左分,我真係唔鐘意呢種口感既飯,但蝦子餅又話唔錯喎🤔🤔
壓軸登場既係今餐既主角,登登登登…
流心芝士厚鬆餅
佢都係好大既一個,我諗住我地食唔曬,畢竟係甜品,食得多會漏。砌開後入面啲流心醬即時流出黎,呢啲咪叫吸晴囉😍😍
個鬆餅好感好似梳乎里咁,好軟熟,食下點下,食下點下,2個人食曬😝呢次爆quota啦,唔怕啦,食完先減😂
我地2個都覺得,下次可以帶埋小朋友黎食,因為好多野都岩小朋友食。(其實係我仲睇中好多野想試,嗌多啲人黎可以食多幾款😊😁)