餐廳: 金記冰室 (赤柱廣場)
資訊:

2021-09-28 123 瀏覽
呢一間茶餐廳同香港其他茶餐廳一樣,本應就唔應該有乜嘢期望佢真係一啲都唔抵食嗰啲收銀就例牌黑口黑面態度唔好,但冇理由我叫豬扒飯外賣後面嗰個又係,反而後面嗰個有先,人哋仲要比我多一盒,安排亂咁嚟。最慘就係啲食物一啲都唔好食嗰啲所謂焗豬扒飯賣$70但係質素差過大家樂好多好多,啲配料又少,又濕,豬扒一啲都唔香,其實呢個係熱茄膏茄豬扒飯。如果冇記錯大家樂招牌焗豬扒飯平過佢好多添。嗰啲乾炒牛河係冇牛肉乜濟,啲河粉碎濕濕,以為係河粉粒,成碟乾炒牛河賣$70但係只值$20左右。服務係例排香港嗰啲茶餐廳咁差,但啲食物又差過人又貴過人,只係好過對面涉嫌經常種族歧視香港客人的不知名暗淡印度餐廳

15 分鐘 (外賣自取)