2018-12-25
由於晚餐食唔飽嘅緣故,咁就唯有食個宵夜喇,食米線就係最好既選擇可以自己揀餸,呢間米線舖有下午茶,都幾抵食除左米線,仲有薯粉同擔擔面可以揀,仲有其他配料可以揀當然唔少得既就係小食啦,有串燒,雞翼同其他炸物炸醬鮑片酸辣米線,上菜果陣只係見到炸醬,說好的鮑片呢?成碗搵完得兩塊鮑片😱,跟住問侍應姐姐,鮑片米線只係得2塊鮑片?侍應姐姐仲好理直氣壯咁話你叫左兩個餸,所以係得兩塊(我加餸有加錢架),得到佢咁既回覆,咁我地就算啦,既然佢咁講,但係過左唔夠一分鐘,佢自己主動行埋黎望碗米線,仲問我地係咪得兩塊,跟住我地比佢睇左,佢話冇可能既,跟住拎左我地碗米線去廚房,過左一陣就拎返出黎,有6-7塊好整齊既鮑片係面,跟住同我地講話點會得2塊,係個底度你地未夾到姐😂,我地笑左出黎至於個味道,個人覺得都可以既,雖然個湯入面冇酸菜,但都食到好香既酸辣味,鮑片就唔comment 啦,都係買返黎既現成仿鮑片炸醬就係普普通通既肉醬,整體味道合格既腩肉麻辣米線有4-5片腩肉,都有返咁上下厚度既,好正常既腩肉味,冇乜特別,但至於個麻辣湯底就差左少少,完全食唔到麻味,只係得咸味同少少辣味,所以食食下都忍唔住要食隔離個酸辣湯😂
可以自己揀餸,呢間米線舖有下午茶,都幾抵食
除左米線,仲有薯粉同擔擔面可以揀,仲有其他配料可以揀
當然唔少得既就係小食啦,有串燒,雞翼同其他炸物
炸醬鮑片酸辣米線,上菜果陣只係見到炸醬,說好的鮑片呢?
炸醬就係普普通通既肉醬,整體味道合格既
腩肉麻辣米線
有4-5片腩肉,都有返咁上下厚度既,好正常既腩肉味,冇乜特別,但至於個麻辣湯底就差左少少,完全食唔到麻味,只係得咸味同少少辣味,所以食食下都忍唔住要食隔離個酸辣湯😂😂😂
四川麻辣烤雞中翼
上菜時係熱辣辣既,應該係新鮮整出黎,個皮就唔係太脆,有香料味同少少辣味,味道都ok既
總括黎講係合格既,麻辣湯底有待改善