2019-02-18
由大學時期已經知道學校附近有間文青咖啡店,第一次去時吃閉門羹、第二次去時吃了個All Day,被店內的文青氣息深深吸引,到Grad左去第三次,依然好中意小店既氣氛。用乾燥花作小店裝飾,木調家品充滿書卷味,處處都係打卡位,位於留上,安靜又舒適。.🔺棉花糖培茶 $58培茶味香濃,加上棉花糖點綴,超大一杯👍🏻,聽講佢地既抹茶、培茶好出色,果真不凡,無論味道定賣相都係水準之上。.🔺玫瑰鮮奶抹茶 $60朋友點既,因為我之前飲過抹茶所以今次點培茶。.🔺紅豆窩夫配抹茶雪糕 $78好好食!首先個窩夫熱辣辣又脆口,加埋凍凍既雪糕super matcj,當日抹茶雪糕轉左焦糖口味,甜得黎又唔over,甜品控兩秒清碟。而紅豆好大粒,微微起沙粉粉的口感,滿足。👍🏻.🔺 日式炸魷魚圈 $60.
🔺棉花糖培茶 $58
🔺玫瑰鮮奶抹茶 $60
朋友點既,因為我之前飲過抹茶所以今次點培茶。
🔺紅豆窩夫配抹茶雪糕 $78
🔺 日式炸魷魚圈 $60