2023-03-31
5年前已經黎過呢間餐廳食lunch,個陣時已經對佢既印象好好,估唔到5年後再約fd 黎食晚飯,仍然好食。我地一人叫一份dinner set,set包左餐湯、蒜蓉法包、主菜、飲品同甜品,價錢around $100-200,價錢都合理。是日餐湯系南瓜湯。慢煮西班牙黑毛豬配自家製蘋果醬 $178顏色偏深色既豬扒,大大塊,肉質幾嫩,不過多左少少脂肪。豬扒可以配薯角或者意粉,我地揀左薯角,呢度既薯角連皮炸,口感炸得岩岩好。上一次都有叫呢個豬扒,因為佢個醬好好味。今次再叫多次,蘋果醬無變質,同樣好食。龍蝦汁海鮮意大利飯 $168海鮮主要有青口、魷魚、虎蝦,青口輕輕煎過,所以仲keep到鮮味,意大利飯好濃龍蝦汁味,飯既質感適中。凍朱古力奶 跟餐加$19大大舊cream系朱古力奶上面,邪惡又美味。如果叫普通奶茶檸茶就吾洗加錢。最後仲有豐富甜品送,芝士蛋糕!芝士蛋糕仲有3-4種味道可以揀,我地揀左原味同柚子味!另外呢度有boardgame同card game提供,可以邊食邊玩!
慢煮西班牙黑毛豬配自家製蘋果醬 $178
龍蝦汁海鮮意大利飯 $168
凍朱古力奶 跟餐加$19
大大舊cream系朱古力奶上面,邪惡又美味。
如果叫普通奶茶檸茶就吾洗加錢。
最後仲有豐富甜品送,芝士蛋糕!
芝士蛋糕仲有3-4種味道可以揀,我地揀左原味同柚子味!