2009-08-17
:今晚一行十人來了這兒食晚餐~由專人幫我們訂位~ (謝謝她)叫咗以下的餸涼瓜炒聖子蒜蓉蒸聖子鬼馬龍蝦仔籠仔蒸飯是但 (即海鮮粒蒸蛋白)金銀蛋莧菜風沙雞一隻砵酒煮蠔薑蔥蠔涼瓜炒聖子 ~ 涼瓜不太淋, 爽身, ok, 聖子肥美炒得惹味呀~蒜蓉蒸聖子~我無食, 但朋友話好味呀~鬼馬~ 即係油炸鬼裏面釀魚肉, 要趁熱食,否則凍了不好味呀~龍蝦仔籠仔蒸飯~ 熱辣辣~ 好香好好味, 飯不硬不軟, 適中呀~ 味道又好, 配埋蒜蓉汁再食埋龍蝦肉~ 超正呀~ 好好味, 不過就喊咗少少丫是但 (即海鮮粒蒸蛋白)~ 呢個就無咩驚喜, 但勝在無咗油呀, 健康一點, 但味道都好好, 有冬菇,蝦,魷魚,花枝片,魚肉, 瑤柱絲添~金銀蛋莧菜~ ok, 都好味~風沙雞~ 幾滑幾好味~砵酒煮蠔 & 薑蔥蠔 ~ 我無食呀~ 但佢吔既蠔好大隻呀, 好似bb 仔既拳頭咁大呀~佢吔無好味呀~整体味道不差, 尤其是佢既籠仔飯呀~ 另外再三回味呀~甜品係椰汁粟子西米露, 係好好味道~ 正呀
由專人幫我們訂位~ (謝謝她)
叫咗以下的餸
涼瓜炒聖子
蒜蓉蒸聖子
鬼馬
龍蝦仔籠仔蒸飯
是但 (即海鮮粒蒸蛋白)
金銀蛋莧菜
風沙雞一隻
砵酒煮蠔
薑蔥蠔
蒜蓉蒸聖子~我無食, 但朋友話好味呀~
金銀蛋莧菜~ ok, 都好味~
風沙雞~ 幾滑幾好味~
整体味道不差, 尤其是佢既籠仔飯呀~ 另外再三回味呀~
甜品係椰汁粟子西米露, 係好好味道~ 正呀