2013-09-22
1962 瀏覽
中秋節翌日放假,咁啱男朋友做成單生意要請我食餐好😋,我更係無問題啦!要去食西餐,屯門的1981又成我哋 嘅不二之選!又過咗lunch time, 人客不多! 靚女侍應認得我哋,仲講俾我哋知平日跟假日menu會有分別! 我哋呢日都有成14款午餐俾我哋揀,幾好👍餐湯不包括,要自己加$,我哋又要咗松露湯,湯熱辣辣,好好味👏👏,隨湯加送麵包!!主菜男朋友揀咗個香草燒鷄伴薯菜,皆因佢鍾情薯仔蓉關係,鷄係選用法式走地鷄,男朋友話好嫩好好食😋😋至於我就唔食白汁嘅,所以另一招呼嘅女侍應recommend我要焗海鮮反,唔係白汁,最主要有我勁like嘅炒反底,仲要有海鮮配件係海蝦加魚柳及魷魚,Good~~第一道菜係餐湯(松露湯),味道跟蘑菇湯差唔多,我個人認為可以再creamy少少,咁就perfect 喇! 不過要贊一下大廚,湯係熱辣辣嘅,非常欣賞👏👏因為其他餐廳d餐湯普遍都唔熱。除此外,附送嘅麵包雖然唔係自加制,但係好似都有少少後加工做下,味道OK!!食飽飽,我哋叫咗兩杯凍檸茶,男朋友話味道清清地,唔錯!我細細聲同佢講好似係靚女侍應炮制嘅!最後埋單 $200 唔駛,又有多個藉口俾男朋友請我食西餐😏
最後埋單 $200 唔駛,又有多個藉口俾男朋友請我食西餐😏