2017-11-08
渝係另一半嘅銅鑼灣至愛,上次夜晚嚟,排左好耐隊,今次星期六晏晝,好快有得入去食上次散嗌些牙啲小菜,因為我兩嗜辣嘅程度係少少辣同多多辣嘅分別,雖然叫左小辣我就辣到「時Lee Su Lu」佢就食得唔夠爽癮。今次晏仔就叫套餐,一人一份小食併盤加碗麵✌🏻先講口水雞,個麻辣汁好惹味,我嗰碟雞肉多數係脾✌🏻份量亦好夠。另外三個涼拌,牛柏葉、雲耳同青瓜,超好送飯的,食食下熱嘅麵食幾啖涼拌小菜中和下,除左辣辣地仲有麻油味份量都多,食晒三樣已經飽左一截。至於我碗重慶酸辣粉,麵質煙靭,唔會太辣。另一半最愛燃燒麵(一聽到呢個名會聯想到食左呢碗麵第二日會火燒⋯),佢話有時會辣到胃痛(咁仲食?)。最後,食完辣嘢食埋佢個桂花冰粉降下溫,爽😊講埋上次食嗰碟夫妻肺片呢碟好似叫小辣都辣到阿妻條脷好刺痛,阿夫好小心咁揀左同挑走啲辣椒嘅牛肚,其他肉係有啲木毒,味道方面雖然對我嚟講好辣但係幾好味嘅。
講埋上次食嗰碟夫妻肺片 呢碟好似叫小辣都辣到阿妻條脷好刺痛,阿夫好小心咁揀左同挑走啲辣椒嘅牛肚,其他肉係有啲木毒,味道方面雖然對我嚟講好辣但係幾好味嘅。