2011-09-13 16 瀏覽
想不到第一篇文章係呢間,真係引不住寫寫佢。因為住喺中環,以前一直有幫襯開舊時的TW,好鐘意以前TW的落地玻璃同bar枱,可以望街外人。而家呢間改頭換面的TW - Soho Way,之前剛開時幫襯過一次,感覺麻麻,想走年輕人路線,整了很多新款飲品,但我對此不大有興趣,只懷念佢最basic的咖啡,那時問waiter有無,佢話無囉喎。趕走了以前的大部份老顧客如我,但看來新裝修又未能夠cool到吸引到年輕人。今天經過見佢一個人都無,就入去試多次。叫了兩款下午茶餐,茄汁意粉加菠菜和公司三文治加薯角,飲品都叫了咖啡。咖啡先來,一聞,yeah! 是比較像TW以前的標準咖啡,太好了! 茄汁意粉加菠菜OK, 而公司三文治加薯角就很低食,薯角是連皮一起新鮮炸,三文治大大件,很不錯,$45連咖啡我覺得很超值,人不多,其實是很好的地方hang out. 我會繼續幫襯!
下午茶餐三文治加炸薯角
2011-09-13
下午茶餐三文治加炸薯角
  • 三文治加炸薯角,最basic的咖啡