2017-04-07 951 瀏覽
我好少一個月之內幫襯同一間餐廳兩次,霞小飛係例外,上次試過,一試難忘,今次如何?上次幫襯覺得呢度兩人位好逼,袋同衫都無地方放,喺食評建議佢地放個籐籃喺旁邊俾客放野,今次發現真係有個籐籃喺櫈旁邊,呢間小店咁着重顧客嘅意見,絕對值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻擔擔麵因為好懷念佢哋上次整嘅擔擔麵今次再叫,睇下質素有無改變,結果,水準穩定,我叫佢"必食麵"👍🏻葱油拌麵蔥油拌麵一般係無咩料,喺第二間食通常都係只覺肥膩,但係呢度葱油拌麵與別不同,麵上面加左櫻花蝦,而且唔少,仲跟埋一碗金華火腿上湯,個湯好鮮味,唔係行貨👍🏻,整個拌麵賣相矜貴,櫻花蝦亦令味道提升,麵幾乾身,食完一啲唔覺得肥膩,只係份量較少,但仍然係"必試麵"蘿蔔絲酥餅霞小飛前身霞飛點心拉麵整嘅蘿蔔絲酥餅絕對係全港冠軍,賣相好又熱又脆口,霞小飛嘅蘿蔔絲酥餅又點呢?唔.... 賣相一樣出色,非常熱👍🏻,但脆口度只得以前8成,有啲失望。😧驢打滾洞庭樓嘅驢打滾無得彈,呢度嘅驢打滾又點?原來做法完全唔同,係用熱而柔軟嘅糯米做成,外面撲上花生芝麻黃豆粉,個粉做得好幼滑,糯米軟熟而煙韌,睇得出好俾心機做,無得輸👍🏻酒釀小丸子上次食過,今次再食,水準一樣高,桂花
擔擔麵
因為好懷念佢哋上次整嘅擔擔麵今次再叫,睇下質素有無改變,
結果,水準穩定,我叫佢"必食麵"👍🏻
葱油拌麵

蘿蔔絲酥餅
驢打滾
酒釀小丸子
上次食過,今次再食,水準一樣高,桂花味好濃,丸子超煙韌,酒釀小丸子我喺本地和上海我食過好多家,呢間最好👍🏻👍🏻
最後要讚佢地嘅服務,相當殷勤,經常代我地斟茶,食完擔擔麵個碗好多餘醬,又會幫我地換碗換快子,酒店一樣嘅服務👍🏻👍🏻👍🏻

總括一句,好有心嘅小店子,會繼續幫襯👻

2017-04-04
  • 擔擔麵