2012-08-05
愛食粥的我忍不住第二次嚟番食! 繼上次經驗, 今次一早打電話來BOOK位, 果然不出我所料, 人氣依然, 但很快便安排到位置, 真的進步了! 一座低立刻二話不說叫了至愛的蜆蟹粥和炸八爪魚丸, 因知生滾粥是需要時間煮. 之后再翻開MENU, 發現有很多新驚喜. 但因我們只有三個胃, 但樣樣都想試的情況下, 相論了很久也決定不了, 最后經老板娘推介試了以下幾款. 雖然餐廳己坐滿人, 老板娘也忙於事務, 但我們問到, 她也熱心推介食物, 真得一讚!主角出場啦,沙窩生滾蟹粥煮到金黃色的粥底同蟹膏溶合, 棉棉香口, 水準依然! 正正正!!炸八爪魚丸有八爪魚SO的, 真材實料! 炸得香脆之餘又不算太油, 加上甜酸醬十分惹味!自家制蝦膠嚮玲卷,外爽口,內彈牙, 口感十足, 真得一試!炸蟹鉗仔, 外形炸到金黃色, 非常吸引, 忍不住張開大口, 一啖一隻. 正!!咁抵的價錢, 食到咁高質數的美食, 仲要有咁好的服務態度, 實在難得! 值得我再相約朋友再嚟戰.P.S.同上次不同的係, 牆上多了很多不同媒體採訪貼滿牆身, 勁丫!!
主角出場啦,
沙窩生滾蟹粥
炸八爪魚丸
自家制蝦膠嚮玲卷,
外爽口,內彈牙, 口感十足, 真得一試!
炸蟹鉗仔,