2013-05-20 582 瀏覽
其實呢間RICE PAPER都黎過好多次,由中學年代到而家都係聚會食飯既好地方。點解成日黎食,係因為佢肆肆正正好企理。野食賣相好,味道又唔差!價錢就近年加得勁左D。本來去八月居,但佢地竟然搞婚禮,都算幾新派喎~仲有位既,但要坐出面,咁熱都係去過第二間喇!就轉場去RICE PAPER啦!7點幾去到,唔使等位喎,咁岩有客離開,仲唔係個天幫我?不過,其實都冇人等位。入到去,睇睇餐,比以前少左選擇,其實少左D特式野,尤其飯麵類。不過我幾鍾意呢度,望左兩眼,揀左個菠蘿海鮮炒飯,醬汁鴨同埋蒜蓉炒菠菜。冇叫野飲,冇俾水,我問佢要水,冇黑面唔使幾耐,菠蘿海鮮炒飯黎左,好味新鮮菠蘿成邊上,烤過,好甜飯入味,炒得好食,海鮮就少左D,呢個年頭,算啦~但係食完個飯,其他野都未到囉坐左一陣,正想搵人追既時候,有位應該係男經理既人士走埋黎收碟,問我地野食到齊未?未呀,等到寂寞到夜深喇!我地兩條友食左一碟飯,未夠飽架!佢個樣都有D,因為冇可能食晒都未到架嘛!明顯漏單!咁又一陣,上左碟菜,冇特別,想食菜就嗌啦,想食新口味,食好野唔好叫呀!好普通既一碟蒜蓉菠菜,質素都好普通~D菜好"鞋"跟住碟鴨仔都上埋檯,咁多人去睇隻
點解成日黎食,係因為佢肆肆正正好企理。
野食賣相好,味道又唔差!價錢就近年加得勁左D。

本來去八月居,但佢地竟然搞婚禮,都算幾新派喎~
仲有位既,但要坐出面,咁熱都係去過第二間喇!
就轉場去RICE PAPER啦!
7點幾去到,唔使等位喎,咁岩有客離開,仲唔係個天幫我?
不過,其實都冇人等位。

冇叫野飲,冇俾水,我問佢要水,冇黑面

唔使幾耐,菠蘿海鮮炒飯黎左,好味

新鮮菠蘿成邊上,烤過,好甜

飯入味,炒得好食,海鮮就少左D,呢個年頭,算啦~
但係食完個飯,其他野都未到囉

未呀,等到寂寞到夜深喇!
我地兩條友食左一碟飯,未夠飽架!佢個樣都有D
,因為冇可能食晒都未到架嘛!
好普通既一碟蒜蓉菠菜,質素都好普通~D菜好"鞋"

跟住碟鴨仔都上埋檯,咁多人去睇隻頑皮,呀,唔係,係橡皮鴨,我就食Q左你!!

魯水鴨仔半隻,幾好味,都尚算入味,咸左少少,餸飯非常好,但碟飯食晒喇

份量夠大,足有半隻,肉質唔老,GOOD!
之後再叫左個芒果黑糯米,賣相一流,味道幾好,當然,你又唔好期望佢有咩食左會送一對翼HIGH到上天既效果。
能夠保持水準其實真係唔容易,比你做一次半次好食到上太空仲要難。
所以係
既!!

另一缺點係,環境好嘈,D刀叉聲搞到茶樓咁,佢有播音樂,但搞到我完全聽唔到。。。。。
希望有改善啦!
2013-05-19