📌 MOO MOO Plus (Fashion Walk) - 銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖🗓(22/9) 星期四 ⏰ 晚上7點左右 💈特式:之前曾經同朋友嚟過Happy Hour,之後同另一個朋友提過呢間d加拿大藍青口做得幾出色,仲要可以一個價錢任食佢3款唔同口味嘅藍青口,咁啱呢個朋友鐘意食青口,所以就帶佢嚟試下。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今主力係任食青口,咁就梗係叫晒佢3款唔同口味去試(經典白酒忌廉/龍蝦湯/喇沙),另外仲加錢叫埋薯條,等我同大家講下味道先......加拿大藍青口 - 首先我想講佢只係收你$250就可以90分鐘任食呢幾款口味嘅藍青口,講真係十分抵,仲可以加錢任食埋佢個薯條,先講返佢個3隻唔同口味嘅藍青口先。經典白酒忌廉上次都有試過,係佢地餐廳招牌味道,忌廉汁白濃,雖然唔係好覺有白酒味,但整體味道同青口好夾;龍蝦湯,用龍蝦湯嚟做青口係比較少見,但可能因為大家都係海鮮,所以都係夾到,呢個呢個汁用嚟沾蒜蓉包係最正;喇沙,呢個味係3個之中最濃,食落有少少似泰式炒青口嘅感覺,濃香同少少辣都幾吸引。薯條🍟 - 驚淨係食青口唔夠飽,所以都特登加
🗓(22/9) 星期四 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

薯條🍟 - 驚淨係食青口唔夠飽,所以都特登加錢叫左任食薯條當主食,佢係用幼身薯條,雖然無粗身咁有口感,但佢勝在做得香脆又唔油膩。

招牌芝士蛋糕🧀 - 上次食過呢度個芝士蛋糕,都好出色,芝士味濃,口感又好軟滑,雖然未去到頂級好味,但都好有水準,我成日都想再食返,所以都特登叫左件嚟做結尾。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 呢度有好多唔同嘅酒可以選擇,我就飲返佢招牌Moo Moo Beer,我朋友因為唔飲酒就叫左其他無酒精飲品,但佢都係比正評。

🍽環境:餐廳地理位置好,環境亦都唔錯,乾淨衛生,餐廳設有室內/室外坐位,室內就方便靜靜地傾下計,坐室外就方便吸煙人士。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:職員態度好nice 同 friendly,服務亦好好,比人感覺好輕鬆同舒服。

💰💸價錢:佢只係$250就可以任食三款口味藍青口,另外加$30可以任食佢個炸薯條,或者加$50 任食佢個黑松露炸薯條,呢個價錢真係冇得輸。

🐲💬總結:上次提過食完呢間店之後,佢仲有好多款主菜/小食我都想試,但今次因為主力食佢個任食招牌藍青口,都無特別試埋佢其他出品,希望下次嚟可以試埋佢其他特式食物,整體值得推介。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
薯條