2019-02-28
距離上一次黎,已經有大半年,今年慶祝情人節,決定再去食過!😋—一早訂定位,去到唔洗等就直接有得入座。小小既枱放左蠟燭同調味料,係昏暗既燈光下,幾有浪漫既氣氛。😘呢間餐廳既特色同點餐既detail,上一篇食評已經講過,今次直接飛去介紹食物到。(大家可以睇返我2018年6月既食評)—兩次黎都係想試多幾款唔同既肉,所以都叫左唔少。😂好抱歉,今次藍妹唔記得左影低mark低每款肉既名,大概只記得係咩類型既肉。(根據藍妹既記憶)兩塊扒分別係 和牛肉眼 同 牛腰脊,再加一條腸。先講牛腰脊,肉質比較實,咬嚼感相當勁,肉味濃郁,雖然都係5成熟,但依然覺得比較韌。🤔相比之下,和牛肉眼真係超級超級林!🤯一切落塊肉到,已經會感受到個分別。同樣係5成熟,但唔需要點咀嚼已經會融化咁。🤤多肉汁,但肉味冇牛腰脊咁濃,整體更合藍妹口味。☺️至於腸仔(依然唔知啲腸點分),今次呢條真係非常咸!咸到要撈埋薯蓉食先好啲。😱根據呢2次既經驗,呢間既腸仔全部都偏咸偏重口味,如果唔鐘意既朋友仔,可以直接略過。—扒餐我地選擇一個跟薯蓉,一個跟手切薯條。藍妹記得上次既手切薯條唔係咁既樣,上次既係好甜既甜薯味,今次只係普通薯角咁。😕見到果一
—
一早訂定位,去到唔洗等就直接有得入座。
(大家可以睇返我2018年6月既食評)
—
兩次黎都係想試多幾款唔同既肉,所以都叫左唔少。😂
相比之下,和牛肉眼真係超級超級林!🤯
多肉汁,但肉味冇牛腰脊咁濃,整體更合藍妹口味。☺️
—
見到果一刻好失望,呢方面明顯地退步左。😩
—
原本以為只係一塊羊肉扒,點知原來係成個Burger餐。
個羊肉Burger可以話係成晚藍妹覺得最好食既!😍
最驚喜既係佢既羊騷味非常強烈,每一啖羊騷味都會隨住肉汁徘徊係口腔裡面。😆
配合恰到好處既調味同醬汁,成個Burger令人食完仲回味無窮。🤤
—
藍妹幾滿意今次既情人節大餐,食得飽飽之餘,亦享受到水準唔錯既扒。😉
不過感覺上整體既質素冇上年食咁好,尤其是伴菜同醬汁方面。
如果可以做返之前咁,相信會更好。☹️