2024-09-21
小編一直對呢間cafe嘅忌廉冬粉念念不忘,食親都一定會叫呢個主菜。今次小編又想再encore,就同朋友一齊嚟。😋😋蟹肉櫻花蝦香辣番茄忌廉冬粉呢嗰冬粉真係好開胃,一上台就已經聞到好香既蝦米味,份量感覺比以前多好多。冬粉爽口彈牙,有淡淡忌廉香,然後先浮現香辣味。蟹肉份量都適中,淡淡鮮。番茄肉加上忌廉汁,好配搭。煙三文魚牛油果墨西哥捲餅我地都叫左另一個我地未試過嘅主食,牛油果配三文魚喺常配。牛油果熟度剛剛好,口感滑溜,滿口果仁香。蔬菜十分清新爽脆,中和左煙三文魚嘅鹹味。沙律菜加上黑醋汁,酸酸甜甜,好開胃。Fern 青松林綠(牛油果、香蕉、椰子水)推薦👍今次小編叫左幫健康奶昔,可以降低膽固醇,促進腸胃健康。香蕉同椰子水好夾,先飲到香蕉嘅甜味,然後就浮現淡淡嘅椰子味,牛油果令到奶昔口感更加香滑。荷蘭寶貝班戟配自家製紅莓醬今次叫左自家signature甜品,需要等待15分鐘左右。班戟傾向比較蛋餅,好濃烈嘅蛋香味,食落比較輕巧,邊邊帶有焦脆香味,甜度剛好,自家製紅莓醬帶點酸甜味。Bischofia by Mood觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖
蟹肉櫻花蝦香辣番茄忌廉冬粉
煙三文魚牛油果墨西哥捲餅
Fern 青松林綠(牛油果、香蕉、椰子水)
荷蘭寶貝班戟配自家製紅莓醬
Bischofia by Mood