2025-01-21 183 瀏覽
上次同阿姨同媽咪食過燒烤堂之後,佢地話抵食又好味!不時約朋友去食!😋⭐今晚同媽咪、阿姨去銅鑼灣行完街食晚飯!📸叫咗好多野食、又飲吓啤酒傾吓計,好開心唷!☺️🌈💦尖椒皮蛋豆皮豆皮內面有皮蛋碎,少少辣,特色之是選!⭐味淋魚干有咬口,送酒一流!😆汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇口感佳!創新之選!⭐翠玉瓜(右起)切了圓碌碌賣相,幾清新!⭐韓燒泡菜五花腩辣辣地好惹味!⭐牛油果豚肉卷牛油果豚肉又有果香又惹味!⭐鹽燒無果花卷無花果包住軟軟的豚肉香味,!值得再試!🐟鰻魚炒飯鮮美鰻魚切成粒,甘香美味!大大碟好足料呀!好抵食呀!💫豚肉節瓜波板糖賣相似波故板糖,其實是節瓜薄片夾豚肉片捲成,加蛋汁更好味道!🐮鹽燒和牛牛小排既惹味,肉質鮮味濃郁! 💯鹽燒秋葵鹽燒之後秋葵爽口惹味!🐔鹽燒雞中翼燒雞翼我次次都食❤️,好滋味!🌱蒜蓉燒蠔(2隻)鮮美,好食到停唔到口!🤪🥁雞皮墨魚滑外層雞皮酥脆,入面墨魚爽口彈牙!🌠鹽燒三黃雞腿肉雞肉上加了醬汁,入口真係特別入味!🍍蜜糖燒菠蘿菠蘿多汁甜度極高,超喜歡!❤️🎉糖不甩燒湯丸甜品方面!叫了芝麻饀料配煙韌湯丸,味道剛好,不太甜!🌷芒果酸乳(左)即是沙冰,好香芒果味道,感覺清新!🍊百香果柚子蜜冬日

💦尖椒皮蛋豆皮
豆皮內面有皮蛋碎,少少辣,特色之是選!

⭐味淋魚干
有咬口,送酒一流!

😆汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇
口感佳!創新之選!

⭐翠玉瓜(右起)
切了圓碌碌賣相,幾清新!
⭐韓燒泡菜五花腩
辣辣地好惹味!
⭐牛油果豚肉卷
牛油果豚肉又有果香又惹味!
⭐鹽燒無果花卷
無花果包住軟軟的豚肉香味,!值得再試!

🐟鰻魚炒飯
鮮美鰻魚切成粒,甘香美味!大大碟好足料呀!好抵食呀!

🐮鹽燒和牛牛小排
既惹味,肉質鮮味濃郁!

💯鹽燒秋葵
鹽燒之後秋葵爽口惹味!

🐔鹽燒雞中翼
燒雞翼我次次都食❤️,好滋味!

🌱蒜蓉燒蠔(2隻)
鮮美,好食到停唔到口!🤪

🥁雞皮墨魚滑
外層雞皮酥脆,入面墨魚爽口彈牙!

🌠鹽燒三黃雞腿肉
雞肉上加了醬汁,入口真係特別入味!

🍍蜜糖燒菠蘿
菠蘿多汁甜度極高,超喜歡!❤️

🎉糖不甩燒湯丸
甜品方面!叫了芝麻饀料配煙韌湯丸,味道剛好,不太甜!

🌷芒果酸乳(左)
即是沙冰,好香芒果味道,感覺清新!
🍊百香果柚子蜜
冬日熱飲夠潤喉,感覺又健康!

🍻生啤
而家做緊買一送一,食串燒配啤酒~勁夾喎!😉