招聘中
$18,000-$20,000
月薪
香港有唔少韓國菜選擇,但中伏機率都幾大㗎 ,變相食嚟食去都係嗰幾間。Outdark我之前都食過幾次,每一次都係食尖沙咀分店 。連店員都係韓國人,店員同店員之間都係講韓文,成個感覺特別道地 。今次嚟覺得最大嘅分別就係以前大排長龍要等lift上樓,但而家直入 🥲 。裝修同之前都一樣,黑孖孖嘅感覺,播住啲韓文歌幾有feel 。黎呢度一定要食炸雞,今次揀咗一半甜辣炸雞一半香蒜蜜糖炸雞 。呢度最特別係會配咗啲薯角等等嘅炸物 ,炸得好香脆,次次都食到好飽 都忍唔任食埋啲薯角 。以前有幾款醬汁可以俾你點,而家就要by request但可惜都係遇唔返好好食嘅香蒜醬 。發現多咗限定嘅水冷麵揀,以前唔識欣賞,早排去完韓國之後真係好鍾意食水冷麵 。冰冰涼涼,配住一啲油膩嘅嘢食真係好夾。呢度除咗水冷麵之外仲可以揀個配菜,我哋就揀咗甜甜地嘅燒牛肉。第一次叫海鮮蔥煎餅,雖然比較油膩,但非常香口惹味 ,配埋個酸酸地嘅醬汁,值得encore。之前同朋友黎係叫馬格利酒,今次唔飲酒就揀咗士多啤梨乳酪,唔會太甜,中規中矩 。