2023-11-15
🌟今日夜晚要同客户食飯 我哋就揀咗食日本菜💓 我哋去咗位於天后既黑木亭 (因為我之前已經去過元朗嘅分店,所以我對呢個集團都幾有信心)🤪 🌟我覺得佢哋嘅生蠔嗰個好食,所以我第一時間就叫左兩隻生蠔🦪 果然好新鮮肥美 好大隻 超快就滑左入口👍 🌟之後就係佢哋嘅海膽帶子青瓜卷👏🏻👏🏻 帶子係經過炙燒!但係都一樣食得出佢嘅新鮮 大大隻 好好食 😋 海膽亦都係一樣 好好食🤤 我要重點推介下佢哋嘅熊之降臨豆乳豬骨鍋配M7澳洲和牛珍寶雜錦盤!睇相嘅時候已經覺得好吸引 上菜嘅時候真係有surprise到我😍😍😍 佢哋將個湯底整咗成一個熊仔嘅形狀 真係好得意 好適合女仔打卡🥹🥹 湯底亦都好濃郁 好濃豆乳味🥰 拼盤上面亦都有牛肉豬肉豆腐同埋超多菇類同蔬菜!種類好豐富 而佢哋嘅牛肉質都好嫩☺️ 好好食 重牛味 豆腐亦都好滑 !😝😝😝 如果可以配埋生雞蛋就Perfect啦! 因為我覺得佢哋嘅牛都比較好食 !所以我哋另外點咗一份A5宮崎石燒厚切和牛!燒得刚刚好 入口即溶 真係好正😗😗😗 真係有種去咗日本食燒烤既感覺 !🌟嘢飲都係有熊仔形狀㗎好得意 ~ 真係好適合女仔影相😉少女心滿分