2023-04-01
ෆ⃛ Couple’s kitchen ෆ⃛上次食咗lunch set今次食dinner🍴 佢哋嘅晚餐都有唔同嘅set可以揀,而dinner set都會包餐湯、飲品同甜品,南瓜湯同上次一樣濃郁,飲品可以揀twining 花茶🌸♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 香煎芝麻吞拿魚扒配意式油醋汁,溫泉蛋沙津 $198 ♪ 平時西餐牛扒羊架呢啲比較常見,但吞拿魚扒就比較少見🐟所以就嗌咗嚟試吓!調理嘅方法都好特別出面包咗芝麻嚟煎,肉質非常厚實,而且唔會有魚腥味,出邊嗰層脆卜卜嘅芝麻再加埋厚實嘅魚肉係好特別嘅口感(有食緊肉嘅感覺🐿️ ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 海鮮海蝦意粉配龍蝦汁 $198 ♪ 海蝦有三隻,海鮮仲有魷魚墨魚等,意粉係偏幼身,龍蝦汁調味唔會太濃同重口味,帶點蕃茄嘅微酸,份量唔算太大,一個人食都唔覺得膩٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)وᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5✎ 總括:lunch set會比dinner抵食啲但dinner嘅款式多啲🧚🏻✼ 加一服務費✔︎ෆ̈ Couple's Kitchen (元朗)✇ 地址:
香煎芝麻吞拿魚扒配意式油醋汁,溫泉蛋沙津 $198 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
海鮮海蝦意粉配龍蝦汁 $198 ♪
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ Couple's Kitchen (元朗)
✇ 地址:元朗教育路63-69號福照樓地下2-3號舖
#hkig #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #foodlover #yummy #deliciousl #foodiesinternationalchat #instagood #thefoodieinitiative #hkcafe #eatwithfoodiez #hkrestaurant #打卡餐廳 #coupleskitchen #多國菜 #歐陸式 #Burger #扒房 #德國脆皮豬手 #食在元朗 #元朗美食 #氣酒 #手工啤 #紅酒 #特飲 #相機食先 #香港美食
Follow ig for more reviews: eatwithnnat✨