2023-10-01 538 瀏覽
自從前幾日係呢間燒味舖買過燒鵝嚟食之後,呢幾日都對佢念念不忘🤤於是襯今日中秋節公司放半日嘅時候,亦都係獨自去偷歡(食)嘅好時機🤣🤣睇住個menu好多野都好想食,忽然覺得自己有選擇困難症😅終於決定叫燒鵝叉燒飯再加鹹蛋飯。等嘅時候又見到有好多小食揀喎,心思思想叫。跟住店員見到我睇緊小食,佢就介紹咗樣menu無嘅俾我~~就係滷水豆腐喇。啲嘢好快就嚟到同熱辣辣,燒鵝喺現場食重再好食啲,一樣咁嫩滑入味,師傅俾我嗰個部位又厚肉,正呀。叉燒半肥瘦適中好淋滑,啖啖肉我最鍾意❤️鹹蛋就正常發揮好送飯。飯上面嘅汁重好正喎,唔係死鹹或唔夠味嘅唔知咩汁嚟👍🏻👍🏻至於個滷水豆腐,店員無介紹錯,外層似炸過嘅豆腐卜,索晒滷水汁嘅精華,但又唔係死鹹嗰隻😋食晒所有野都唔覺得好頸渴👍🏻最怕啲味精垃圾😒佢地重有例湯㗎,不過要鬥快😂 呢餐食得好滿足同超飽。價錢都只係$73,抵到飛起。而家香港嘅飲食業好難捱,希望多啲人幫襯好食嘅小店,如果唔係,得番啲難食嘅大集團,消費者只會任佢魚肉。對我嚟講,就算再遠,我以後都會幫襯好食嘅小店☝🏻☝🏻報告完畢

對我嚟講,就算再遠,我以後都會幫襯好食嘅小店☝🏻☝🏻
報告完畢
雙併加鹹蛋
鹵水豆腐
2023-09-29
雙併加鹹蛋
鹵水豆腐
  • 燒鵝,叉燒,燒腩仔