2023-05-17
💡再訪高質火鍋雖然天氣慢慢轉熱,但邊爐一年四季都岩食,再度二訪呢間裝修好古色古香的邊爐店,環境舒服得黎又唔會有壓迫感,最重要係食物質素高,湯底比坊間有特色,價錢雖然有少少貴,但份量就十足,用料豐富。🍽胡椒豬肚花膠雞湯🐖🐔個豬肚花膠湯,超足料既湯底❤️有好多花膠同雞件,雞件肉質嫩滑,唔好鞋,胡椒豬肚有咬口。可以自己根據自己喜好而落幾多胡椒粒。湯底好濃郁,加上淡淡胡椒味好暖胃,忍唔住都飲多幾碗湯。🍽胡爐牛拼盤🐮打邊爐點可以唔食牛呢,呢個牛拼盤真好豐富,有牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽及霜降牛粒,全部都係我至愛。賣相夠哂靚,雪花紋咁靚就知好食啦。牛味夠曬濃郁,輕輕焯一焯,入口軟腍😋🍽手工丸拼盤個拼盤有蟹籽蝦丸、牛骨汁牛丸、梅菜豬肉丸及手打蝦滑,每種丸都好足料,梅菜豬肉丸夠特別,又好味,蟹籽蝦丸入面有芝士爆出黎,而且每一款都爽口彈牙。🍽餃類拼盤有韭菜餃及黑松露餃,每款都皮薄餡滿🥟,韭菜餃入面好足料,好味道。🍽日式和風蕃茄沙律🍅呢個小食相當出色,冷凍的蕃茄切成薄片,每一塊都沾滿酸醋醬汁,十分開胃。🍽蔬菜拼盤 🥬食左咁多肉,點都要食菜健康下,清一清味蕾,蔬菜新鮮,有生菜、娃娃菜、油麥
🍽胡椒豬肚花膠雞湯🐖🐔
🍽胡爐牛拼盤🐮
🍽手工丸拼盤
🍽餃類拼盤
🍽日式和風蕃茄沙律🍅
🍽蔬菜拼盤 🥬
食左咁多肉,點都要食菜健康下,清一清味蕾,蔬菜新鮮,有生菜、娃娃菜、油麥菜、菜心等,放落個雞湯入面,吸收曬精華,好正