2023-01-17
今日去荃灣沙咀道行年宵💐 就去咗附近荃灣廣場搵嘢食😋上次食過地庫間Homeland💐今次再黎試其他新嘢👍🏻 每次行入店舖都會比佢啲乾花裝飾吸引,真係好靚‼️非常打卡able😆因為好早去食 所以安排到大大嘅卡位,有梳化🛋️坐好舒服😌除咗佢嘅主餐牌 今次仲見到餐牌 有Pi Pi Pizza 2人套餐👫 $368 包薄餅、小食、意粉或飯、飲品,見到都幾抵‼️頭盤繼續有田園沙律🥗 沙律正正常常,有沙律菜、紫蘿蔔、番茄仔,再加埋啲醬,酸酸甜甜,好惹味好開胃😆A)Pizza 薄餅🍕我地揀左招牌明太子海鮮薄餅🍕Pizza 即叫即做 佢嘅餅底有別於平時食開既pizza,係勁脆個隻薄餅底😋 賣相相當吸引,而且配料豐富,眼見有魷魚、紫菜、木魚等等,味道岩岩好 唔會太咸😋B) Snacks 小食🍔 我哋就揀咗自選醬料雞翼6隻 有柚子蜜/松露忌廉芝士揀 可惜冇得兩溝 所以我哋就揀咗松露忌廉芝士味 松露味好濃好香 仲有成6隻 相當抵食🤤C) Pasta or Risotto 意粉或飯🍚 我哋就揀咗 牛油果煙三文魚闊條麵🍝個闊條麵擺盤好靚,又係非常打卡able📸 將煙三文魚卷成花形,牛油果🥑都幾creamy,闊條麵幾有
上次食過地庫間Homeland💐今次再黎試其他新嘢👍🏻
因為好早去食 所以安排到大大嘅卡位,有梳化🛋️坐好舒服😌
個闊條麵擺盤好靚,又係非常打卡able📸 將煙三文魚卷成花形,牛油果🥑都幾creamy,闊條麵幾有咬口,唔會煮到好淋,再加埋啲醬汁夾埋都幾match😋
價錢包基本飲品兩杯,都係奶菜朱古力🍫呢啲,今日天氣太凍 所以都係叫杯熱朱古力就算🥶
餐牌上仲有其他嘢飲🧃例如水果茶、奶蓋、梳打等賣相都好吸引咁,下次可以一試😋
最欣賞嘅都係Homeland主打Homemade手工菜式,真係食得出無味精無添加😊 鍾意食手工意粉、手工薄餅嘅,又追求健康嘅真係值得一試‼️