餐廳: 皇宮印度餐廳
資訊:

2008-09-01 20 瀏覽
之前寫既食評唔知點解0甘耐都未批核﹐唯有POST多一次 8月28日第二次黎重慶食咖喱﹐本來係想去朋友極力推薦既7E﹐但最後俾帶路既INDIAN帶左黎呢度... 話呢間同果間一樣﹐明呃我地... > < 不過算啦﹐見入面都有好多人﹐又記得好耐前好似有睇過電視既介紹﹐就試下啦... 不過下次要小心帶位員呢 > <入到去環境都幾乾淨(記得上次去果一間有隻好大既小強...)﹐幾乎滿座。唔想逐樣諗所以叫左個FOR 4個人既SET DINNER﹐咩都有得試下. 個餐有好多野揀﹐我地揀既野包括﹕是日餐湯﹕我揀左粟米雞湯(或者可揀番茄湯)﹐十分淡﹐比水濃味一點﹐唔好味咖喱角﹕比平時食既咖喱角大好多﹐入面充滿薯仔﹐都幾辣. 外層炸得幾實下﹐加上侍應提議點既醬汁唔岩食﹐好特別但係我唔鐘意.鐵板燒雞﹕呢樣幾好﹐夠香口﹐但雞肉不夠嫩滑任選三款咖喱﹕朋友不吃羊﹐所以揀左雞﹐魚同埋海鮮. 個人覺得雞係三款咖喱入面最好. 但雞肉仍然係唔夠滑. 記得之前食既雞係好滑的.. 其他兩樣一般. 海鮮有蝦﹐魷魚﹐魚同大量薯仔. 海鮮肉質煮得很老﹐薯仔夠淋幾好。覺得咖喱味可以再重一點。四款naa
之前寫既食評唔知點解0甘耐都未批核﹐唯有POST多一次

8月28日

鐵板燒雞﹕呢樣幾好﹐夠香口﹐但雞肉不夠嫩滑
四款naan (有芝士﹐洋蔥﹐蒜蓉同一隻紅紅地色既)﹕OK, 但厚左D﹐有D 似食緊麵包. 無試到紅色果隻﹐朋友話幾好﹐係甜甜地的.
芝麻雪糕﹕呢個唔錯﹐雪糕夠滑﹐奶味重 ^ ^
餐飲﹕要左MANGO LASSI﹐好味!

唔知點解應該係餐前小食既脆片到中段先黎﹐不過唔緊要﹐照食 ^ ^ 呢個餐真係可以食到好飽。最後都係食唔晒﹐實在有太多薄餅喇! 5個人食都夠食!

侍應服務幾好﹐好細心0甘用距有限既中文夾雜英文介紹我地有咩好食﹐好有耐性。又會久唔久行黎提下我地邊種食物係配邊種醬。十分好笑容。四個人埋單360唔洗加一﹐好抵食. 仲有張VIP咭(記得上次都有張﹐但已經唔知放左去邊)﹐下次有9折! 遲D 會再黎試7E!