2024-12-08 558 瀏覽
同事送咗盒星巴克嘅「掛耳」咖啡俾我,齋飲唔喺唔好,但搵件靚餅襯吓作為下午茶咁就完美喇。所以,趁呢日過開金鐘政府合署交文件,順便嚟到呢間「Simplylife」買件丹麥酥食吓。之前都嚟過呢間「Simplylife」幫襯,知道佢一邊喺賣西餐嘢,一邊喺賣啲烘焙嘢。晌透明玻璃餅櫃嗰邊打個轉,一排排烘焙產品,牛角包呀、丹麥酥呀、蛋批呀、比高圈呀、各式麵包、英式鬆餅、三文治,選擇非常多,賣相極之吸引。榛子丹麥酥 $23上次試過玉桂卷,都覺得好唔錯,但今次就揀個榛子丹麥酥,賣相當相當亮麗,烘得外層金黃,中間夾有一大抹榛子醬,一口咬落去,口感極之酥脆,甚富牛油香氣,而中間嘅榛子醬榛子味濃郁,質感綿滑細緻,襯埋杯咖啡,真喺一流享受。Simplylife,人生可以好簡單就得到喜樂、滿足 ,就好似今次咁,一件美味嘅丹麥酥,一杯醇香嘅咖啡。其實人生唔使搞咁複雜嘅,只不過喺因為人有太多永無止境嘅貪念、慾望,先至唔滿足,產生咁多愁煩啫。
榛子丹麥酥 $23

榛子丹麥酥
Simplylife,人生可以好簡單就得到喜樂、滿足
外賣自取
榛子丹麥酥