2016-12-15
呢間放題幾個月前食過,食物質素高、選擇夠多,坐得舒服,今日決定再encore! 上次晚市黎食,今次午市食,價錢更實惠,$185 1個人,我地每人加左$38 燒肉放題。我地大約1點去到,餐廳已經坐滿8成客人,今次坐唔到卡位添,下次要book定枱先得🤔。一如既往,一坐低就瘋狂tick order紙。呢度選擇真係夠曬齊,刺身、壽司、沙律、小食、天婦羅、炸物、串燒、飯麵,仲有燒肉添!等食途中店員細心地幫我地開左燒爐先。落左order 5分鐘都唔使已經有野食上枱啦!首先係燒肉!澳洲和牛係必食嘅,和牛油花靚,夠肥美,有肉香👍🏻,另外七味雞翼都唔錯,夠入味,耐心燒到兩面微焦就更惹味更正!三文魚同呑拿魚刺身厚切,肥美新鮮。象拔蚌爽口鮮甜👏🏻。紫薯天婦羅一定要試!外脆內粉軟,夠甜,like! 冬菇天婦羅亦夠厚身,不錯不錯!汁燒安格斯牛粒串同香草羊架都出色。尤其羊架,夠香口惹味,肥瘦適中帶少許羊羶味,正!到邪惡炸物啦!有吉列豬扒、炸廣島蠔、吉列魷魚圈、一口芝士年糕。吉列豬扒唔夠熱,但其他3樣都做到熱辣辣,外皮酥脆。芝士年糕堅流心,好味👍🏻。男友食左炸大蝦,都俾左個like👍🏻😂。再encore左轉燒肉我地