2024-07-25
1919 瀏覽
尖東希爾頓大廈LG層隱藏住一間幾大嘅鐵板燒/日式餐廳!最大賣點就係有三間VIP房,最低消費非常合理(大概係一人一個餐),超啱聚會啊!廚師發辦套餐做緊二人同行,一人免費!($1380/位+10%),埋單即係$759/位!最吸引嘅係清酒任飲🍶😱😱! 所以都算幾抵食㗎!呢間係感覺比較casual嘅日式餐廳,上菜極快,我覺得係一個同朋友食個飯唔錯嘅選擇 ,飲下食下,值得一提的是我幾欣賞這間餐廳的餐具,幾靚。分享吓今日食到嘅菜單:🤗前菜:紅蘿蔔筍燉雞🍣刺身五品:有油甘魚、魚、新鮮赤貝、吞拿魚、海膽,都是較貴價食材,我較喜歡後3者,質量👌🏻🙂!🥩煮物:和牛面頰肉,超淋而且油份重,份量剛好,肉再多就飽了 。🍣壽司五品:有金目鯛、帆立貝、魚子赤蝦、左口魚、鯖魚和漬物,壽司呎吋拿掐得幾好,一口size,用赤醋飯,而且不會散,絕對是料多飯少,唔會食飽左 。🐟燒物:是西京燒銀鱈魚!是餐亮點!!我覺得這間的鐵板燒的確是比較出色的!食到銀鱈魚自身的魚油,魚皮脆,魚肉嫩,都想一碗白飯了!!!🍣手卷:牛油果燒拖羅手卷最後有個手卷,唔驚唔夠飽,紫菜夠脆!料超足!🥣吸物:聽講平時有魚湯,不過今日係麵豉湯😂甜品:開心果雪
最大賣點就係有三間VIP房,
最低消費非常合理(大概係一人一個餐),超啱聚會啊!
最吸引嘅係清酒任飲🍶😱😱! 所以都算幾抵食㗎!
呢間係感覺比較casual嘅日式餐廳,上菜極快,
我覺得係一個同朋友食個飯唔錯嘅選擇 ,飲下食下,
值得一提的是我幾欣賞這間餐廳的餐具,幾靚。
分享吓今日食到嘅菜單:
🤗前菜:紅蘿蔔筍燉雞
🍣手卷:牛油果燒拖羅手卷
最後有個手卷,唔驚唔夠飽,紫菜夠脆!料超足!
🥣吸物:聽講平時有魚湯,不過今日係麵豉湯😂
甜品:開心果雪糕
餐廳一邊主要要做鐵板燒,有一個天燈幕牆,
用iPad寫上自己的願望,就會投射到天燈牆上,
都幾得意 。